Partnerünk a Csörgő Szülőhangoló « Ölbebaba

Partnerünk a Csörgő Szülőhangoló

Partnereinket bemutató sorozatunk következő állomásaként régi segítőnk, barátunk, Csörgő Andi mutatja be a Csörgő Szülőhangolót:

A „CSÖRGŐ Szülőhangoló” olyan program, mely a különböző élethelyzetben lévő anyák, illetve szülők számára kínál lehetőséget az információszerzésre, tudásuk, tapasztalataik rendszerezésére, illetve segít olyan felismerésekre, önismeretre szert tenni, ami által könnyebbé válnak a mindennapok.

A „Szülőhangoló” program célja, hogy olyan felismeréseket, információt és eszköztárat adjon az anyák kezébe, amellyel el tudják látni életük legfontosabb feladatát: helyt tudnak állni anyaként testi, lelki egészségben.

Szaktudásom megszerzésénél az motivált, hogy a szülés körüli időszaknak, illetve a csecsemő gondozásának minél átfogóbb ismereteivel felvértezve tudjam segíteni a hozzám forduló szülőket. Meggyőződésem, hogy sem a születést, a szülést, sem a szoptatást, vagy később a babagondozás, és a gyermeknevelés területén felmerülő nehézségeket nem lehet egymástól elszigetelten kezelni. Anya és gyermeke a fogantatás pillanatától egyetlen egységet képez. Az apával, testvérekkel pedig a család rendszerén belül éli mindennapjait. Ennek tudatában és tiszteletben tartásával végzem munkámat. Önismeretem fejlesztésében, hogy segítőként jobban tudjam támogatni a családokat, tanulmányaim mellett különböző (pszichoterápiás) módszerek is segítettek.

Perinatális szaktanácsadóként ismereteket szereztem a várandósság és szülés élettanáról és lélektanáról, a magzat, majd a csecsemő és kisgyermekkor fejlődésmenetéről. Ismerem a várandósság és a magzati fejlődés elakadásait, problémáit, a gyász, a veszteség, és az elengedés folyamatát.

Támogatni tudom a veszteségek, vagy a szülés élményének feldolgozását, az egyén és a család fejlődésének kríziseit. Információt adhatok a gyermekágyról, az apaságról, a korai anya-gyerek kapcsolatról, valamint az első 3 életév kompetenciáiról.

Kérdésekkel és a szükséges ismeretek átadásával támogatom a hozzám fordulókat problémák megoldásának körvonalazásában mind a szülésre készülésben, mind a szülői feladatok ellátásának idején.

Szüléskísérőként (asszonytársi segítő, dúla) a várandósság idején nyújtok információt és támogatást a szülésre készülve. A nagy napon pedig lelki és testi segítséget abban az örömteli eseményben, mely egy életre meghatározó élményt jelent.

A Beli Buba Babahordozó Iskola okleveles tanfolyamvezetőjeként gyakorlati segítséget tudok adni a csecsemő és kisgyermek mindennapi testközelségre való igény kiszolgálására, a hordozókendő (és más eszközök) használatára vonatkozóan.

A szoptatástámogatás területén folytatott tanulmányaim alapján a szoptatásra felkészülésben és aztán az esetleg felmerülő nehézségek esetében is információval szolgálhatok, illetve rámutatva a probléma forrására segíthetek elindulni a megoldás felé vezető úton. Szükség esetén más szakembert bevonva tudunk együttműködni.

Önkéntes segítőként 6 évig vezettem szoptatást támogató csoportot. Elnökségi tagja vagyok a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak, és tagja A Szoptatásért Magyar Egyesületnek és a La Leche Ligának,illetve tevékenykedem az Anya,-és Bababarát Szülészeti ellátásért a Semmelweis Mozgalomban.

Csörgő Andrea
www.csorgo.hu2014. március 20. Nincs hozzászólás

Címkék: , ,


Kategóriák: Cikk


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet „Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.