A koraszülöttek világnapja « Ölbebaba

A koraszülöttek világnapja

Mint arról korábban hírt adtunk, november 17. a koraszülöttek világnapja. Ebből az alkalomból Földvári Nagy Zsuzsannát kérdeztük, aki a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület elnöke.

 

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) kifejezetten szülői szervezet, tagjaink önkéntesek, mindannyian koraszülött gyermeket nevelünk.

Az Egyesület a Nemzeti Betegfórum és az EFCNI (Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért) tagja.

Munkánk fő gerincét web-oldalunk, a www.koraszulott.com jelenti. Honlapunk non-profit, szülői összefogásból született. Tematikus oldalunkon rengeteg hasznos információt nyújtunk a szülőknek különböző – szakértők által írt – cikkek, szülői beszámolók formájában a koraszülötteket érintő betegségekről, a fejlesztési lehetőségekről, igénybe vehető támogatási formákról.

Fórumunkon és a közösségi oldalakon intenzív kapcsolatot tartunk a koraszülésben érintett családokkal, erős, összetartó, egymást segítő sorstársi közösséget építettünk ki. 6. éve lelkisegély-szolgálatot működtetünk.

kenguru-225x300

Fejlett kapcsolati hálózattal rendelkezünk a koraszülött intenzív osztályokkal, más szülői szervezetekkel, a koraszülöttek mentését végző alapítványokkal, neonatológusokkal, gyermekgyógyászokkal, pszichológusokkal. gyógypedagógusokkal, és két éve folyamatos ruhagyűjtési akciót végzünk a kórházak perinatális intenzív centrumai számára.

Örömteli számunkra, hogy munkánkat ismerik és elismerik a koraszülöttekkel foglalkozó szakemberek.

Nagy sikernek tarjuk, hogy sikerült Magyarországon meghonosítani a Koraszülöttek Világnapja rendezvényt. Idén már a 2. Világnapot ünnepelhettük meg együtt.

A világnap üzenete a figyelemfelhívás: társadalmi összefogás a koraszülések megelőzése érdekében, általános tájékoztatás a koraszülésben érintettek részére, segítségnyújtás, és összefogás szervezése. A KORE célja a koraszüléssel kapcsolatos társadalmi előítéletek megszüntetése, az információk széles körű elérhetővé tétele, a „családbarát” koraszülött ellátás meghonosítása és a családok lelki támogatása.

Személyes motivációm 6,5 éves Janka lányom, aki a várandósságom 26. hetében 610 grammal érkezett hozzánk. Azért tartom fontosnak ezt a munkát, mert amikor én koraszültem egyedül voltam, és nagyon nehéz volt.

Szeretnénk az utánunk jövők kezét megfogni, ők már ne legyenek egyedül.

 

Földvári Nagy Zsuzsanna

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

Elnök

06305714795

www.koraszulott.com

Főszerkesztő

 

 

 

 2013. december 2. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Cikk


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet „Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.