Partnerünk a Válaszkész Szülők Egyesülete « Ölbebaba

Partnerünk a Válaszkész Szülők Egyesülete

A Válaszkész Szülők Egyesületének bemutatására Dobiné Olasz-Papp Nórát kértük fel. Olvassátok szeretettel:

2011. szeptembere óta vagyunk bejegyezve a Bíróságon, de egyesületünk megszületése már jóval hamarabb elkezdődött. Talán már akkor, mikor első saját gyermekem megszületett.

Az egyesületet leginkább azon saját élmények hívták életre, amiket kivétel nélkül minden tagunk átélt, annak minden fájdalmával és nehézségével együtt: elbizonytalanító, sokszor káros tanácsok a gondoskodás területén, rokonoktól, orvostól, védőnőtől. Ezek a tanácsok az anyai belső hanggal szemben álltak, ami nem hozta azt a harmóniát, amit szerettünk volna érezni egy-egy döntés nyomán. Mi szerencsések voltunk, rátaláltunk a saját utunkra, ráleltünk egy olyan irányra, ami megerősítő volt, valóban segítség! Pl. szoptatási (szak)tanácsadók, hordozási tanácsadók oldalai a neten, testben és lélekben megerősítő (szak)irodalmak, a közösség ereje.

Nyuzsi

Magam a pszichológia területén tevékenykedtem már, szerettem volna szakmai és tapasztalati tudásomat megosztani olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, tapasztaltak hasonlót, de még nem találták meg saját útjukat. 10 Szülő-társ összefogásával megalapítottuk a Válaszkész Szülők Egyesületét és szűnni nem tudó lelkesedéssel igyekszünk minél több leendő és gyakorló szülővel megosztani a sok VALÓDI információt, mely segítségükre lehet és megerősítheti őket az ösztönökben, az ősi tudásukban és ami elmélyítheti – akár még bontakozóban lévő – válaszkészségüket. Csapatunkat gazdagítja több hiteles szakértő is, különböző területekről.

Főbb területek, melyekben segítséget nyújtunk:Családbarát hozzátáplálás W.Ungváry Renátától

  • harmonikus várandósság,
  • természetes és háborítatlan szülés
  • igény szerinti szoptatás fontossága,
  • hordozás,
  • éjszakai gondoskodás,
  • családi minták felismerése,
  • önismeret,
  • apák szerepe,
  • egészséges táplálkozás.

Kiemelt figyelmet fordítunk az édesapákra is, célunk egységben látni és segíteni a családokat.

Elsősorban Zuglóban vagyunk a legaktívabbak, de szívesen megyünk meghívásos alapon más városokba is előadásokat, beszélgetéseket, tanácsadásokat tartani. Szívesen működünk együtt hasonló elveket képviselő szervezetekkel is, keressük az összekapcsolódási lehetőségeket, ezzel is bővebb felületet adni az anyáknak, szülőknek a közösségben való létre.

Havonta szoptatást támogató hordozós klubba várjuk az érdeklődő, kikapcsolódni és beszélgetni vágyó kismamákat és gyermekeiket, ezen kívül minden évben színes, informatív programmal készülünk a Születés Hetére illetve a Nemzetközi Babahordozó Hétre is. Ezek mellett több csoportfoglalkozáson is részt lehet venni, legyen szó hordozásról ,szoptatásra felkészülésről, vagy szülésről-megszületésről és nem maradhatnak ki a jó hangulatú Farsangi illetve Mikulás bulik sem.

A személyes találkozókon kívül online tanácsadást is igénybe lehet venni!

Mindenről bővebben a honlapunkon található információ: www.valaszkeszszulok.hu.

 

Dobiné Olasz-Papp Nóra

Egyesületi elnök2013. október 8. Nincs hozzászólás

Címkék: ,


Kategóriák: Cikk


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet „Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.