Hordozó 2 hetes túrához « Ölbebaba

Hordozó 2 hetes túrához

Tisztelt Tanácsadó!

Szeretném a véleményüket kérni, hogy milyen hordozó-eszközt ajánlanak kisfiam hordozásához. Nyáron 2 hetes túrára készülünk, napi több órás sétával, előre láthatóan nem babakocsira tervezett útszakaszokon. 🙂 A kisfiunk akkor 14 hónapos lesz.
Van vázas háti hordozónk, van kengurunk, de egyik sem olyan kényelmes, mint a kendőnk. Jelenleg Carolinoho hordozókendőnk van, amit újszülött kora óta használunk. Kölcsön kaptuk, ezért használjuk ezt a tipust. Kicsit vastagnak találom az anyagát, és most a csípőre kötéssel már hosszú is. Van esetleg más tipusú kednő vagy hordozó, amit egy ekkora gyermekhez ajánlani tudnának?

Válaszukat előre is köszönve:

R. Ramóna

Kedves Ramóna!

Ha egy 14 hónapos gyerkőccel szeretnétek nyáron kirándulni, s ehhez keresel hordozóeszközt, se szeri, se száma a szóba jövő kényelmes, a hordozó személyt kíméletesen terhelő, a hordozott gyermeknek minden szempontból megfelelő eszközöknek. Az itt felsoroltak közül például a rugalmas kendő kivételével az összes hordozó megfelelhet: http://olbebaba.hu/cikk/milyen-a-jo-babahordozo-eszkoz/ .

Egy hosszabb kiránduláson kiemelt szempont a hordozó személy kényelme, hiszen órákon át, esetleg nehezített terepen viszi majd a kicsit, így a féloldalas, azaz fél vállat terhelő (szemben a mindkét vállon súlyt elosztó) hordozókat talán kihúznám: a babaerszényt és a karikás kendőt. A többiből pedig saját szimpátiám alapján választanék.

Ha szeretitek a kendőt, akkor simán használható, ha jól tudjátok használni, akkor prímán variálható, megbízható társ. Ha a hossza aggályos, le is lehet belőle vágni, vagy lehetséges rövidebbet venni belőle. Ha a minősége hagy kívánnivalót maga után, melegen ajánlom finomabb, puhább, kevésbé rusztikus darab beszerzését, a Carolino kendő és egy magasabb minőségű kendő között markáns különbség tud lenni, érdemes kipróbálni.

Ha nem esik jól a kendő kötözése, alakítása, klassz variálhatósága, élhettek az előre kiszabott, megformázott hordozók adta egyéb előnyökkel. Akár csatos, akár megkötős a hordozótok, ha jól tudjátok használni, a legjobb kirándulótársatok lehet. Kérlek írd meg szempontjaidat a választáshoz, hogy tudjuk szűkíteni a kört. Vagy ha bármi kérdésed lenne az itt leírtakkal kapcsolatban, örülnék ha megosztanád velem, s tovább gondolkozhatnánk együtt, hogy mi az az eszköz, ami igazán nektek való.

Köszönettel,

Szabó Vera2013. március 19. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.