Karikás mellé csatos vagy mei tai? « Ölbebaba

Karikás mellé csatos vagy mei tai?

Kedves Ölbebaba!

A következő tanácsot szeretném kérni Tőletek:

Kislányom most 3, 5 hónapos és 6 kiló. 3 napja kaptam ajándékba egy karikás kendőt, amit már az egyszerűsége végett fel is tudok kötni, és már hordozom is őt benne. Igaz nem sokat, mert hallottam hogy nem tesz annyira jót a gerincnek. Nekem kifejezettem szokott egyébként is nagyon fájni a hátam. Én a kislányomat főleg elől szeretném hordozni (és nem csípőn-mivel félek, hogy még jobban megterheli a derekamat). Az lenne a kérdésem hogy emiatt ajánlatos lenne-e vennem egy csatosat inkább (4 hónapos kortól), mondjuk a hosszabb távú hordozásokra, és a karikásat meg meghagyni a rövid távú hordozásokra?
A mai tai-on is gondolkodtam, de mindenképpen olyat szeretnék (ha már veszek még 1 et), hogy könnyű legyen megkötni/felcsatolni.

Köszönöm előre is válaszotokat.
Üdvözlettel:
K.-N. Éva

Kedves Éva!

Ha te hátfájós vagy, akkor elsősorban nem az elöl-, hanem a háton hordozást javaslom. Ezt kislányod súlya és kora is egyre inkább szükségessé teszi, ugyanis 5-7 kg felett az egészséges felnőtt gerincnek is megterhelő az elöl hordozás.

Az, hogy milyen eszközben hordozod őt, rajtad múlik, hogy neked mi a szimpatikus: kendő, mei tai vagy csatos hordozó (természetesen ha az eszköz megfelelően tartja a babádat) – mindegyik jó.

Ha úgy gondolod, és úgy tervezed, hogy sokat hordozod majd a kislányodat hosszú távon (háton), akkor valóban érdemes a karikás mellé beszerezni egy másik eszközt. A mei tai és a csatos is jó választás lehet: a mei tai-t is egyszerű kezelni, a csatos (mivel még kötni sem kell) még egyszerűbb. A mei tai-ban és a csatos hordozóban is lehet csípőn (is) hordozni, ha olykor erre van szükséged. De választhatod azt a megoldást is, hogy a karikást használod csípőn és a másik eszközt háton.

Javaslom, hogy több különböző eszközt próbálj ki, mielőtt választasz.

Anikó2012. január 30. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.