Kiabál a hordozóban – valami rossz neki? « Ölbebaba

Kiabál a hordozóban – valami rossz neki?

Tisztelt Tanacsadok!

Minap vettem egy Mei-tait a 2 honapos kisfiamnak (5700 gr, 60 cm).
Tobbszor probaltam benne hordozni (egyelore csak itthon), de nagyon fesziti magat, kiabal benne es par perc utan a cicit keresi,
nem nyugszik meg. Ez akkor is igy van, ha elotte evett, nezelodott, szoval az alvas kovetkezne. Es par perc utan nemhogy megnyugodna, hanem behergeli magat.

Probaltam kevesebb ruhat adni ra, mert nem szereti a meleget, de akkor is csak jaratta a fejet ketsegbeesetten a mellkasomon.
Neztem, hogy nem nyomja-e valamelyik pant, de lathatoan nem…

Szeretnek tanacsot kerni, hogy mit tegyek, hogyan tegyem bele, hogy tudjam hasznalni ezt a jo kis hordozonkat?

Koszonom szepen. Udvozlettel
Juli

Kedves Juli!

Több oka is lehet annak, ha egy kisbaba elégedetlen a hordozóban. Elég nehéz így látatlanban pontosan meghatározni, mi is lehet a valódi gond. Adok néhány szempontot és bízom benne, hogy megtalálod valamelyikben a megoldást.

1. A meitai előtt is hordoztad a kisbabádat? Ha eddig nem hordoztad őt, akkor előfordulhat, hogy ezt az újfajta helyzetet és testközelséget kicsit még szoknia kell. Ha hordoztad de más eszközben, akkor lehet, hogy csak az új hordozó miatt nyugtalan, ez esetben valószínűleg hamar elmúlik majd ez a probléma.

2. A meitai használatát általában 3-4 hónapos kortól javasoljuk, mert egy kisebb babát még nem tart megfelelően (természetesen ez függ a baba méreteitől és fejődésétől, de ált. 3 hó előtt a meitai még korai). Bízom benne, hogy jó minőségű meitait sikerült vásárolnod, amely egyébként jól tartja majd a kisfiadat. Érdemes többször megpróbálni, mert hamarosan belenő majd. 🙂

3. Jó lenne látni, hogyan kötöd meg a meitait. Ha biztos vagy benne, hogy jól kötöd, akkor ez a része rendben. Ha nem vagy biztos a dolgodban, érdemes megkérdezni egy tapasztalt hordozó személyt. Olykor apróságok, kis trükkök is sokat jelentenek.

4. Nem tudom, a babád mennyire tartja magát, mennyire szereti/használja a kezét/öklét. Előfordulhat, hogy szüksége van a kezére és szeretné kitenni a hordozóból. (Ezt csak akkor szabad megtenni, ha már megfelelően tartja a fejét/vállát.) A hordozással együtt jár a mozgás. A babák többnyire nem nagyon szeretik, ha a hordozóban vannak és te egy helyben állsz velük – hisz a pocakodban is folytonos mozgásban voltak, érdemes sokat sétálni velük.

5. Te hogyan érzed magad, amikor a hordozóba teszed a kisfiadat? Mit érzel, amikor kiabál, nyugtalan? Ha te magad is elbizonytalanodsz, megijedsz, félsz és tanácstalan vagy, ő is átveszi és viselkedésével visszatükrözi ezeket az érzéseket.

6. Hogyan alszik el gyermeked, amikor nem a hordozóban van? Vannak olyan babák, akik alvás előtt sírással adják ki magukból a feszültséget. Ha teheted, érdemes kicsit kimenni vele a szabadba, sokkal könnyebben-gyorsabban elalszik.

7. Egy ilyen kicsi babának a tej illata szinte ellenállhatatlan ingert jelent. Lehetséges az, hogy mindegy, hogy “épp most evett”, ha cici közelébe kerül, szopizni szeretne. Ilyenkor megteheted azt, hogy úgy kötöd fel a hordozóeszközben, hogy közben szopizni is tudjon vagy a hátadra kötöd (ez esetben nem érzi annyira a tej illatát).

Remélem, valamelyik ötlet segít nektek. Ha továbbra sem múlik a probléma, érdemes felkeresni egy hordozási tanácsadót. Személyesen könnyebb kideríteni a nyugtalanság okát, és így könnyebb segíteni is.

Sok sikert és szép hordozós napokat kívánok nektek!

Anikó2011. november 17. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.