Lehet, hogy rossz kendőt választottam? « Ölbebaba

Lehet, hogy rossz kendőt választottam?

Sziasztok,kedves Tanacsadok!

A velemenyeteket szeretnem kerni egy hordozokendovel kapcsolatban, nagyon elbizonytalanodtam…
Kulfoldon elo elso gyermekes kismama vagyok, segitsegem semmilyen teren nincs (nagyszulok messze elnek tolunk, ferjem rengeteget dolgozik). A hazimunkat,kertgondozast teljesen egyedul csinalom a kisfiam mellett, aki mindossze 6 honapos, de mar 9 kg es 73 cm. Jomagam atlagos testalkatu vagyok, 56 kg es 168 cm, de a derekam es a hatam sokat faj napkozben is a baba cipelesetol.

Teljesen laikus modon, intenetes kuatkodas utan ugy dontottem, beszerzek egy hordozokendot. Sokat olvasgattam, megneztem tobb marka weboldalat is, mig vegul -az arakat is figyelembe veve- az Amazonas Carry Sling 510 Golf kendoje mellett tettem le a voksom. Megrendeltem es parszor mar ki is probaltuk. Eleg egyszerunek tunt a kotesmod is, csipon hordoztam mar parszor a kisfiam es mindegyik alkalommal el is szunditott(tehat o lathatoan jol erezte magat benne), mig en tettem a dolgom,viszont nem tunt szamomra tul kenyelmesnek. Lehet, hogy meg gyakorolnom ill. szoknom kellene, de ami igazan feltunt az az, hogy a babat nem erzem 100% biztonsagban. Sokat izeg-mozog es ha hatra veti magat hirtelen, felek, hogy kifordul a kendobol, hiaba van textil a hata mogott is, majdnem a tarkojaig felhuzva. Szorosabbra nem tudom huzni, mert akkor mar o nem erzi jol magat es sir.
Elkonyveltem magamban, hogy oke, akkor hordozom igy, egyik karomat lazan a hata mogott tartva, masikkal meg mindig tehetek-vehetek a lakasban. Vegulis igy is sokkal konnyebb es kenyelmesebb, mint csak pusztan a karomon cipelni ezt a kis “sos-zsakot”. :o)
Igen am, csak par napja -es itt jon a lenyeg- voltam egy kismama talalkozon, ahol egyik roppant hatarozottnak tuno anyuka tettetett remulettel konstatalta, hogy a Brendonbol rendeltunk kendot. “Jezus Maria, csak nem Amazonas markaju?” felkialtassal fogadta a hirt,
Termeszetesen nem fejtette ki, hogy mitol is ‘ijedt’ ennyire meg, de a ‘bogarat elultette a fulembe’ es most azota ezen ragodom: lehet, hogy rossz kendot valasztottam ? Talan nem megfelelo a kisfiam gerincenek vagy az enyemnek? Tul durva az anyaga a megkoteshez?Vagy megis mi lehet vele a baj? Az interneten nem talaltam negativ velemenyt rola.

Velemenyeteket elore is nagyon szepen koszoni : egy tanacstalan kismama, Eszter

Kedves Eszter!

Először is szeretnélek megnyugtatni: az általad vásárolt hordozókendő használható hordozáshoz. Megfelelő a szövése, elkészítése, ezen a képen is látszik:

Forrás: Amazonas kendő - szövésminta
A teljes méret megtekintéséhez kattints a képre!
Fotó forrása: http://www.brendon.hu/products/FotoFrame?imageurl=http://kep.brendon.hu/11578_2.jpg

Az Amazonas is megfelelően tartja a kisfiadat, ha jól van megkötve. Az általad leírtakból (nem érezted 100%-osan biztonságosnak) én inkább arra gyanakszom, hogy nem volt teljesen jó a kötés, és valóban kell még gyakorolni a helyes technikát. Nagyon fontos, hogy kellően szoros legyen a kötés. Ilyenkor a kisfiad teljesen stabilan ül a csípődön, nem kell pluszban tartanod őt, sőt: egyáltalán hozzá sem kell érned, a kendő önmagában biztonságosan tartja.

Azt is el kell mondanom, hogy az Amazonas Carry Sling (bár szövését tekintve megfelel az elvárásoknak) nem tartozik a könnyen kezelhető hordozóeszközök közé. Találhatsz ennél jobban, könnyebben használható kendőt is. De mielőtt esetleg beruházol egy újabb eszközbe, úgy vélem, érdemes megkeresned egy babahordozási tanácsadót, aki megnézi a kötést, és segít neked, hogy kiderüljön mi a valódi probléma.

Sok sikert a hordozásban!
Anikó2012. május 11. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.