Tanácsadóink « Ölbebaba

Tanácsadóink

Ismerkedj meg tanácsadóinkkal, akik a “Kérdezz! – Felelek.” rovatban feltett kérdéseitekre válaszolnak! Ahhoz, hogy bemutathassuk őket, feltettünk nekik pár kérdést arról, hogy mi az ő személyes hordozós történetük, mióta foglalkoznak komolyabban a hordozással, van-e kedvenc témájuk a hordozáson belül, és hogy melyik hordozóeszköz áll legközelebb a szívükhöz.

Kovács-Nagy Nóra

baba- és gyermekhordozási tanácsadó, tanfolyamvezető

Nóri kisfia 2008 júniusában született. 2 hetes kora óta hordozza őt. A hordozás lehetőségét egy ismerős villantotta fel neki, és rögtön szimpatikusnak találta, így esett, hogy előbb lett kendője, mint babakocsija. A témával nagyjából másfél éve foglalkozik komolyabban, ekkor kezdett el a tanfolyamvezetői képzésre járni.

A hordozáson belül “az egészséges kötődés lelki szinten való kiteljesítését” emeli ki. Nagyon fontosnak tartja azt az érzelmi többletet, amit a babák a válaszkész gondoskodás által kapnak, és ehhez számára a hordozás bizonyult a legjobb útnak.

Szívéhez a szövött kendő áll legközelebb, “egyrészt mert oly sokféleképp felhasználható, másrészt, mert annyira meleg, ölelő érzés-élmény vele a hordozás”.

Idézet Nóritól:

“…ahogy elkezdtem, rögtön tudtam, hogy nagyon fontos része lesz az életünknek.”

Mészáros Anikó

babahordozási tanácsadó, hordozókendőtanfolyam-vezető

Anikó kislánya 2007 februárjában született. 2 hónapos korában tette először hordozókendőbe, ami nélkülözhetetlen eszközévé vált mindennapjaiknak. Olyan nagyszerűnek és fontosnak tartotta a hordozást, hogy másoknak is meg akarta mutatni és át akarta adni ezt a tudást, ezért 2007 végén elvégezte a hordozókendőtanfolyam-vezetői képzést. Azóta tanítja a kismamáknak, anyukáknak, apukáknak, hogy hogyan kell biztonságosan és kényelmesen hordozni a babákat és kisgyerekeket.

Bár tapasztalatai szerint minden babának és mamának más hordozási mód és hordozóeszköz válik be, az ő szívéhez mégis a hordozókendő áll a legközelebb, mert “egyszerű és nagyszerű, egyszerűségében tökéletes”, “összehasonlíthatatlanul variábilis, mindent tud”.

Idézet Anikótól:

“Felszabadító, boldog, megnyugtató érzés volt – a kislányunknak is: rögtön elaludt. Ettől a pillanattól mindennapi életünk részévé vált a kendő…”

Szabó Veronika

baba- és gyermekhordozási tanácsadó, tanfolyamvezető, oktató

Vera 2003-ban vette első kendőjét, amikor első fiát várta. Elmondása szerint nem is tudta, miért veszi, csak kellett neki. Második fia születéséig, 2006-ig nem igazán tudta rendesen használni, így hosszú küzdelem után ekkor jutott el a háton hordozásig. Ez a hosszú küzdelem azonban most már segítségére van, úgy érzi, azért volt szüksége a sok “kanyarra”, hogy általuk jobb tanár lehessen. 2006 telén érezte meg, és határozta el, hogy azzal szeretne foglalkozni, hogy másokkal is megossza a hordozás élményét, “praktikumot, elméletet, érzéseket, tapasztalatokat, mindent”.

A hordozás egészével örömmel foglalkozik, de kedvenc területe, kutatásainak legfőbb témája a hordozás története és néprajza.

Saját bevallása szerint “kendőagyú”, ami szerinte talán alkat, stílus kérdése. De sokszor kipróbál mást is, tanul velük, rajtuk. Tulajdonképpen minden hordozóeszközt szeret, ami közelebb visz másokat a hordozáshoz.

Idézet Verától:

“Minél többet tudok róla, annál jobban elvarázsol. És ahány oldaláról megismerem, annál tisztább a kép, annál kerekebb, egészebb a hordozás világa.”2010. június 14. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.