A legfiatalabb női generáció « Ölbebaba

A legfiatalabb női generáció

A TAVAM-hálós “Női generációk egymásért” projekt harmadik állomásaként május 5-én a csepeli Füstifecskék Óvodába látogattunk el. A program célja az volt, hogy az óvodásoknak legyen egy korai élménye a hordozásról – még akkor is, ha őket nem hordozták, és így felnőtt korukban már ismerős, természetes megoldásként tekintsenek a gondoskodásnak ezen módjára.

Az alkalomra vittünk néhány gyerek méretű hordozókendőt, mei tai-t, hogy ők is felköthessék a játékaikat a hátukra, de a vállalkozó szelleműek saját maguk is hordozóba ülhettek csapatunk egyik lelkes apukájának köszönhetően. Ezen kívül különféle hordozókendős játékokat játszottunk velük: labdagurítás és -dobálás kendőben, palacsintázás (kendőbe tekerés és kihengerítés), stb.

Azt hiszem, sikeres délelőttöt tudhatunk magunk mögött. A gyerekek jól érezték magukat, és bízom benne, hogy olyan örömteli élményt tudtunk nekik nyújtani, ami később is pozitív érzéseket fog bennük ébreszteni a babahordozással kapcsolatban.

A programról a Csepp TV és a Csepel újság is készített egy-egy összeállítás, melyek az alábbi linkeken tekinthetőek meg:

http://www.csepptv.hu/index.php?inc=video&id=szigetelo&link=2010-05-10&szuro=2010

http://www.csepel.hu/static/e-dok/file%5C/CSEPEL_UJSAG/2010-05-21-20.pdf

(Még adósak vagyunk egy élménybeszámolóval a “Lányod vagyok, anya lettem” programról, de ígérjük, hamarosan erről is elkészül a bejegyzés.)

Írta: Szegi-Holtzinger Zita2010. május 17. Nincs hozzászólás

Címkék: ,


Kategóriák: Blog


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.