Beco mikortól? « Ölbebaba

Beco mikortól?

Kedves Tanácsadók!

Kérlek segítsetek abban, hogy milyen kortól használható biztonsággal a csatos hordozó? A kislányom 3,5 hónapos, 5700 gramm. Ma béreltem egy Beco márkájú csatos hordozót kipróbálásra. Azt mondták hogy már ekkora gyereket bele szabad tenni. Ugyanakkor sok helyen olvastam, hogy ilyen korban még nem ajánlatos a csatos hordozó használata.

Mi a véleményetek erről? Bele merjem tenni a kislányomat? Esetleg szűkítőt érdemes használni? Nem mindennapos használatra szeretném.

Előre is nagyon köszönöm a választ!
Üdvözlettel,
I. Kati

Kedves Kati!

A csatos hordozók általában 3-4 hónapos kortól használhatóak újszülött szűkítő nélkül, de hogy pontosan mikortól, az egyéni elbírálás kérdése.

Fontos, hogy a baba hátát és a csípőjét jól tartsa a hordozóeszköz. Ebben szerepe van a baba méreteinek is: egy nagyobb baba jobban “kitölti” a hordozót, a kisebb baba elvész benne, nem tartja olyan jól. Legjobban persze próbával tesztelhető le a dolog: ha felveszed benne (megfelelően magatokra állítva a pántokat), és nem érzed azt, hogy összeesik a hordozóban, nincs számottevő tér közted és a baba, illetve a baba és a hordozó között, és nem távolodik el tőled a baba, ha kicsit mozogsz vele, oldalra-előre dőlsz, tehát kellően szorosan körülöleli az eszköz, akkor már feltehetően belenőtt.

Újszülött szűkítőt ebben a korban már nem ajánlanék, ezeket kb. 2 hónaposan a legtöbb baba kinövi, tehát tényleg kifejezetten újszülöttekre szabták őket..

A derékpántnál fontos megfigyelni, hogy a kicsi lábát nem feszíti-e túlságosan nagy terpeszbe a hordozó popsirésze: a hordozóeszköz nem érhet túl a baba térdhajlatán.

Az én tapasztalatom szerint 5-6 hónapos kortól teljesen bizonyosan használhatóak ezek az eszközök. Ennél kisebb babánál csak akkor mondok határozott véleményt, ha saját szememmel látom, hogyan van a kicsi a hordozóban. Éppen ezért neked is azt javaslom, hogy a számotokra megfelelő csatos hordozó kiválasztásához kérj személyes segítséget egy hordozási tanácsadótól.

Anikó2013. április 4. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.