BKV-zni hordozóval « Ölbebaba

BKV-zni hordozóval

Kedves Ölbebaba Tanácsadó!

Ezúton szeretném a segítségét kérni. Két hét múlva heti rendszerességgel kell 7 hónapos kislányommal Csepelről a Pető Intézetbe járnunk. (Oda-vissza 30 km). Tudnának tanácsot adni, miben vihetném a picit a BKV-n? Már 9,5 kg, ezért elől gondolom nem lesz könnyű, de ahhoz még túl kicsi, hogy “eltűnjön” a hátam mögött. És ugye az idő is eléggé zord. Volt egy rugalmas hordozókendőnk, de azt hiszem, az már nem tartaná túl szilárdan. Inkább valamilyen csatos hordozóra gondoltam, nem szeretnék a megkötéssel bajlódni. Ha előre teszem a babát csatos hordozóban, le tudok ülni vele?

Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel:

B. Bernadett

Kedves Bernadett!

A kislányod súlya és kora is indokolja, hogy már ne elöl, hanem a hátadon hordozd őt.

Háton hordozni már újszülött kortól lehet (tehát a te lányod is már megfelelő korú hozzá), de 5-7 kg fölött már kifejezetten ajánlott a háton hordozás, ugyanis az ennél nagyobb súly elöl hordozása túlságosan megterheli a hordozó személy gerincét és medencealapi izmait. A babák pedig egyre kíváncsibbak és háton sokkal jobban kilátnak a nagyvilágba, mint elöl hordozva, ezért 3-4 hónapos kor után már az ő szempontjukból is szerencsésebb, ha háton utaznak.

A rugalmas kendők többsége 8-9 kg-ig tartja megfelelően a kicsiket, efölött a súly fölött már valóban érdemes más eszközt használni. A csatos hordozó jó választás lehet, ebben háton is tudod vinni a kislányodat. A hideg idő ellen hordozós kabáttal vagy hordozótakaróval védekezhettek.

Azt, hogy le tudsz-e ülni egy elöl hordozott 7 hónapossal, neked kell kipróbálnod, mert a méreteitektől illetve a hordozó felépítésétől függ. Háton hordozott babával – tapasztalataink szerint – gond nélkül lehet ülve utazni, bár érdemes a menetiránynak oldalt ülni.

Ha nem kell sokat állnod vagy sétálnod az út során, el tudom képzelni azt is, hogy szükség esetén rövid ideig elöl hordozva vigyed a kicsit, de célszerű egyre többet gyakorolni a háton hordozást, és teljesen áttérni erre, mert hosszú távon ez a megoldás, és ez kényelmes és egészséges neked és a kisbabádnak is.

Sok sikert!
Anikó2012. február 20. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.