Csuklóban fájdalom « Ölbebaba

Csuklóban fájdalom

Kedves Tanacsado!

Ket honapos kisbabam van, de sajnos a csuklom inhulvely gyulladasa miatt nagyon szenvedek a hordozokendo megkotesevel es a baba belehelyezesevel. Hasznalnam a hazi munkak elvegzese kozben. Amig szoptatok, nem is fog tudni meggyogyulni a csuklom, ezert egy hosszutavu megoldasra lenne szuksegem. Neztem a leirasukban a Mei Taiokat, ezek konnyebben feltehetoek mint a hordozokendo? Ezeket hol lehet beszerezni?

Illetve mennyire megfeleloek peldaul a parnazott hordozok a gerinc es csipo megfelelo tartasara? Van esetleg konkret fajta amit tudnanak nekem ajanlani?

Elore is koszonettel es nagyon boldog 2011-es esztendot kivanok!

Zsofia

Kedves Zsófia!

Leveled alapján elképzelek egy bizonyos mozdulatokra, megterhelésre nagyon fájó csuklót, s egy kicsibabát, akit hordozni szeretnél, a lehető legkevesebb fájdalommal. Nem tudom milyen mozdulatokra, pontosan milyen megterhelésre fáj a csuklód. A kötözést és a baba beletevését említetted. Ahogy elképzelem a kötözést, beletevést és közben a csuklód megterhelését, próbálok Veled gondolkodni, melyik hordozóval járnál jobban.

Ha jó nyomon vagyok, olyan hordozót keresünk, ahol kisebb erőt kell kifejtenünk, vagy kevesebb mozdulatot jelent a helyes felvétel. Legelőször a Close hordozó jut eszembe. Ennek nagy előnye, hogy pikk-pakk felvehető, ám csak elölhordozásra alkalmas, ami rövidtávú perspektíva. (Az elölhordozás mindössze a baba 5-7kg-os súlyáig illetve 4 hónapos koráig ajánlható.) Ha a hordozós kor végéig szeretnénk eszközt találni, akkor sem a mei tai lenne az első gondolatom, mert az általam ismert és bevált felvételi módok erősen terhelik a csuklót (erősen, feszesen kell végig tartani a pántokat, belerázni a babát, stb). Mivel sajnos hallatlanul sok a gagyi darab – ami a végén kidobott pénz lesz -, ha ilyet szeretnék vásárolni, mindenképpen megbízható webshopban, hozzáértő hordozós háttérrel rendelkező boltban, avagy elismert készítőnél vásrolnék. (Ne haragudj, ezen a felületen nem írhatok konkrétabbat ennél.)

Ami nekem hamarabb eszembe jut, mint a mei tai, azok a csatos kenguruk (őket hívod párnázott hordozóknak?). Ha márkákat kérdezel, hát például meleg szívvel tudom ajánlani a Manducát, a Babbinkát, a Magyarindát, az Ergot… A csatosoknak behatárolt az állíthatóságuk. Ez nyereség a felvételnél a csuklód számára, de veszteség, ha olyanra esik a választásod, ami nem passzol pont rátok. Fontos tehát, hogy a testalkatotoknak megfelelő modellt válaszd! Mert bár a felsorolt márkák közül mindegyik úgy készült, hogy a csípőnek, gerincnek kedvezzen, előfordulhat, hogy az adott darab nektek pont nem, vagy még nem passzol. Ha egy mód van rá, vásárlás előtt próbáld ki a kiszemelt darabot, hogy olyat válassz, ami kényelmes, korrekt, szerethető, biztonságosan hordható családtaggá válik nálatok.

Nem tudom, segítettem-e eleget a válaszommal. Elérhető számodra valamilyen hordozóeszköz kölcsönzési lehetőség, vagy olyan személyes szaksegítség, akivel együtt tudnátok dolgozni, amíg megtalálod amit keresel? Ha maradt / felmerült kérdésed, keress bátran engem, vagy kollégáimat továbbra is.

Boldog Új Évet, fájdalommentes babás létet kívánok,

Szabó Vera2011. január 5. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.