Karikás kendő baba-mama tánchoz « Ölbebaba

Karikás kendő baba-mama tánchoz

Kedves Tanácsadó!

A megfelelő hordozókendő kiválasztásában kérném a segítségét!

Kislányommal, Fruzsinával, aki múlt héten volt 3hónapos, szeretnénk baba-mama táncra járni. Ennek kapcsán merült fel bennem a hordozókendő szükségessége, ugyanis ott nélkülözhetetlen kellék. Majd elkezdtem egyre többet és többet olvasni a témában és bevallom őszintén, mára már nagyon megszerettem a „hordozókendős együttlétet”, már nemcsak szükséges számomra, hanem egy belső igény. És itt kezdődött a problémám, ugyanis a különböző márkák és vélemények között elvesztettem a fonalat. Számomra, az egyszerűsége, praktikussága miatt, a karikás hordozókendő vált szimpatikussá. És itt kérnék szépen segítséget, hogy ezen belül melyik márkát válasszam, annak minőségi és megbízhatósági kritériumai szerint. A Nandu-val kapcsolatban mi a véleménye?

Segítő válaszát előre is köszönöm.

üdvözlettel,

K.né L. Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Nem csodálom zavarodottságát, az ember csak úgy kapkodja a fejét a sok márka, fazon, ajánlás és ellenjavallat között. Szerintem én most abban tudok segíteni, hogy a használat közben fontos szempontokat megosztom Önnel, majd hozzáteszi a saját szempontjait (szín, minta, ár, stb.), s így remélem, eljut ahhoz a karikás kendőhöz, amivel öröm lesz együtt táncolni. Fontosnak tartom előre bocsájtani, hogy mint minden eszköz, a karikás kendő is csak úgy tud igazán kényelmes és biztonságos lenni, ha helyesen használjuk! Ehhez kérjen bátran szakértő segítséget, megéri!

Mivel a karikás kendő egy vállra terhel, kritikusan fontos annak az egy vállnak a kényelme, azaz a karikás kendő vállmegoldása. (Jellemzően kétféle megoldást s annak variációit kínálja a piac: egy levarrt, “rendesebben kinézőt”, s egy ráncolt, húzott megoldást.) Vásárlás előtt tehát érdemes kipróbálni az eszközt, avagy intuícióira is hallgathat, ha a próba/kölcsönzés ötlete nem tetszik. Érdekes lehet mások tapasztalatát megismerni e téren, de talán ez a legkevésbé célra vezető, hiszen tulajdonképpen mindegy, hogy mi kényelmes másnak, az számít csak, hogy Önöknek melyik az.

Fontos szempont még a karika és az anyag viszonya is. Egy karikás kendőtől elvárjuk, hogy könnyen tudjuk állítani, azaz simán csússzon át a karikákon az anyag, ugyanakkor ne csússzon ki, miután már helyesen, kellően szorosra beállítottuk. Ez a feltétel teljesült az általam ismert majd’ mindegyik karikás kendő esetében, sajnos az egyik kivétel éppen egy Nandu karikás kendő volt – több évvel ezelőtti modell, nem tudom azóta ez a helyzet változott-e, kérem ellenőrizze ezt az információt, ha módjában áll. Van olyan karikás kendő is a piacon, ahol bár az anyag minősége és a karika anyaga is jó, a karika túl kicsi mérete nem engedi az anyagot megfelelően kezelni. A túl nagy karika ellenben kisebb termetű anyukáknak lehet kényelmetlen.

Több igazán fontos kritérium nincs is egy karikás kendőnél. Szempont lehet még az anyag vastagsága (a túl vastag nehézkes, a túl vékony kényelmetlen lehet), a kendő hossza (zavaró lehet a hosszan lelógó rész – de ez vásárlás után ollóval orvosolható probléma), szegések színe (ha különböző, segítheti fölvételkor, állításkor a használót, de nem feltétel).

Jó minőségű, jól használható karikás kendőt nem ismerek 10.000 forint alatt, ezen összeg felett azonban szinte csak ajánlható márkákról tudok. Karikás kendő készíthető otthon is, megfelelő anyagból, s erre a célra készített karikákból is.

További kérdéseit – ha felmerült – szeretettel várom.

Üdvözlettel,

Szabó Vera

Kedves Vera!

Nagyon szépen köszönöm segítő válaszát, a sok hasznos információt.

A levele végén azt írta, hogy bátran „bombázhatom” további kérdésekkel, kérésekkel. Élnék is ezzel a lehetőséggel, és arra kérem, hogy amennyiben teheti, konkrétan ajánljon nekem 2-3 márka-modell típust. Ugyanis az időm elég szűkös, Budapest elég nagy, és óriási segítség lenne egy leszűkített palettáról választanom.

Előre is köszönöm válaszát.

Szép napot!

L. Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Kivételesen állhat itt egy rövid felsorolás, remélem segítségére lesz. Van olyan márka, ami szándékosan maradt ki, van biztos olyan is, ami véletlenül, én jelenlegi tudásom alapján ezeket tudom ajánlani: Hoppediz, Storchenwiege, Didymos, Girasol karikás kendők.

Sok örömet kívánok hozzá előre is!

Üdvözlettel,

Vera

Kedves Zsuzsi, kedves Olvasók!

Már dolgozunk azon, hogy minden hordozóeszköz-típusból összeállítsunk egy ajánlott listát (ahogy ezt a szövött hordozókendők esetében tettük), mellyel reményeink szerint segítségére lehetünk mindenkinek, aki szeretne eligazodni a megbízható márkák között.

A Szerk.2011. július 6. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.