Kérdések a mei tai használatáról « Ölbebaba

Kérdések a mei tai használatáról

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy Liliputi mei tai hordozót a 6hónapos kislányomnak. Van egy 2éves fiam is, vettem egy testvérbabakocsit, de a kisasszony nem szereti, ezért egy kölcsönkapott hordozókendőben szoktam magamra köti, viszont nekem ez nagyon macerás több okból is… A lényeg, hogy úgy gondolom a mei tai lenne nekünk a legmegfelelőbb, csak vannak ezzel kapcsolatban is félelmeim. Ha a hátamra kötöm, hogy fogom észrevenni, ha elaludt, lóg a feje? Egyedül is föl tudom majd tenni a fejvédőt? Az biztos, hogy kényelmes neki és tartja rendesen a buksiját? Télen a mei tai alá lehet overált adni? Vagy ott is elég ha főleg a lába van jobban beöltöztetve? Könnyen föl tudom egyedül is kötni és levenni is? Pl. ha az utcán valami baja van gyorsan le tudom venni és aztán segítség nélkül vissza?

Előre is köszönöm!

Stella

Szia kedves Stella!

Nézzük csak a mei tait és a kérdéseidet.

“Ha a hátamra kötöm, hogy fogom észrevenni, ha elaludt, lóg a feje?” Ha ébren van, ha alszik, egy hátonbaba anyukája mindig érzi babája legapróbb moccanását, tónusait, így ha kislányod elalszik, akár rád hajtja kis fejét, akár “lógatja” azt, elernyedt, pihenő teste, lankadt, vagy megszűnt figyelme áruló jelek lesznek.

“Egyedül is föl tudom majd tenni a fejvédőt?” Igen! Sajnos nem olyan helyen és korban élünk, hogy mindig és mindenhol számíthatunk embertársaink segítségére. Éppen ezért egy jó hordozóeszköz önállóan is biztonságosan és praktikusan működik.

“Az biztos, hogy kényelmes neki és tartja rendesen a buksiját?” Az biztos, hogy egy jó mei tai kapucni rendesen tartja a billegő buksit – személyes tapasztalatom az említett típussal még nem volt -, de hogy szereti-e a baba a bekapucnizott fejet, azt nem tudom 100%-osan ígérni. Vannak babák, akik nem szeretik, ha a fejükön van valami, és mocorgással jelzik azt. Egyfelől lehet, nem is lógatná álmában a fejét, vagy lógatja, de igazából neki ez nem gond, vagy van, aki trükközéssel kapucnizható, pl óvatosan, csak szigórúan mély álomba merülve. Kíváncsi vagyok, Nektek mi jön majd be. A gyakorlatban hamar kiderül majd, biztosan találtok mindkettőtök számára jó megoldást, de az is lehet, már most túl sokat írok erről az egészről, mert semmi gondotok nem lesz holmi kapucnikkal.

“Télen a mei tai alá lehet overált adni?” Természetesen lehet! De lehet nem adni is, s a babát mei tai-ostul saját kabátunk alá is köthetjük. Ekkor megússzuk a baba öltöztetésének maceráját. De a babakocsiból kikapott babát úgy, ahogy van, köthetjük is magunkra – a pufi, csúszós ruhák nehezítik a kötést, de gyakorlással, egy-két jó tippel az esetleges nehézségek gyorsan leküzdhetők.

“Vagy ott is elég ha főleg a lába van jobban beöltöztetve?” Ha saját kabátunk, pulcsink alatt van a baba, igen, elég sapka, s lábmelegítő rá. Pontosabb együttgondolkodáshoz kéne látnunk milyen idő van, mi van a babán, milye látszik ki a hordozóból…

“Könnyen föl tudom egyedül is kötni és levenni is? Pl. ha az utcán valami baja van gyorsan le tudom venni és aztán segítség nélkül vissza?” Egy rutinos mei tai-os igen, könnyen, gyorsan, önállóan le- s felveszi a mei tai-át. Kérdés az, te szeretnéd-e megtanulni a mei tai használatát, majd tetszik-e neked ez a gyakorlatban, előveszed-e a mindennapokban. Ha igen, akkor hamar gyakorlott mei tai-os anyuka lehetsz :-)! Mindenképpen ajánlom, hogy valóban hozzáértő embertől kérj segítséget a tanuláshoz, csak pontos infó és az igazán hatékony mozdulatsor a fel-, levételhez alkalmas arra, hogy igazából feltérképezhesd a mei tai tulajdonságait.

Szép, békés napokat kívánok,

Szabó Vera2011. október 25. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


A bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.