Szingapúri baba hordozása « Ölbebaba

Szingapúri baba hordozása

Kedves Ölbebaba Tanácsadók!

Őszintén örülök, hogy rátaláltam a honlapjukra, nagyon sok hasznos tanácsot olvastam, amit nagyon szépen köszönök.

Kislányom ma 16 hetes, nagyon bújós baba, leginkább ölben szeret lenni. Eddig a Pupsik nevű erszényt használtuk, nem túl gyakran, inkább csak a hétvégéken, amikor a vásárlásokat intéztük, de a legutóbbi alkalommal kisbabám már egyáltalán nem érezte jól magát ebben a hordozóban, és nekem is fájt a vállam. Próbálkoztunk a Hana márkájú rugalmas kendővel is, de legtöbbször nem volt türelme kivárni, hogy magamra kössem, és gyakran melegünk is volt benne. Mindezek miatt döntöttem úgy, hogy más megoldást keresek, amiben szeretném a segítségüket kérni.

Mivel kisbabám még elég gyakran szopizik, ezért elsősorban csatos hordozóra gondoltam, amiből gyorsan ki és be lehet bújni. Tehát fontos lenne a könnyű, egyszerű használat.
Ami tovább bonyolítja a helyzetünket, hogy Szingapúrban élünk, és itt szinte minden nap 25-32 fokos meleg van árnyékban. A könnyű használat mellett tehát jól szellőzőnek is kellene lennie a hordozónak. Tudnak erre megoldást javasolni? A Manduca nagyon szimpatikusnak tűnik, de vajon nem túl vastag?

Nagyon várom válaszukat.
Üdvözlettel,
B. Kriszta

Kedves Kriszta!

Leveled olvasva elsőre a karikás kendő jutott az eszembe, hiszen ez egy réteg vékony textil, használatakor nem kell sem kötözni, sem csatolni, gyorsan ki-be tehető bármilyen korú gyermek, és könnyen megoldható benne a szoptatás. Hátránya, hogy a hordozó személyt féloldalasan terheli, s derékra nem terhel, ezért hosszú kirándulásokon nem biztos, hogy ő a legjobb választás, de bevásárláskor, kocsiba ki-be ugráskor viszont kényelmes megoldás lehet.

A csatos hordozók közül nekem is a Manduca lenne az első ötletem ilyen kicsi babánál, tapasztalataink szerint abba nő bele leghamarabb a baba, illetve Szingapúrban is elérhető, ellentétben több más márkával, amivel Magyarországon találkozhatunk. Ha már elég nagy a baba ahhoz, hogy a Manduca minden szempontból megfelel neki, jön a kérdés, nem túl meleg-e. A rugalmas kendőnél biztosan nem melegebb, azt hiszem, ezt kijelenthetem. De hogy mi nektek a “túl” meleg, azt nektek kell megtapasztalnotok. Én például gyermekeimmel sosem választottam a külön izzadást, mivel szeretem őket testközelben nevelgetni, mindig együtt, egymáson izzadtunk inkább. A Manduca kitűnő minőségű anyagokból, biopamutból és kenderből készül, jól szívja az izzadtságot, könnyen tisztítható. Ahol pedig nem a hordozóeszköz, hanem te érintkezel a babával, ott test izzad össze egy másik testtel, ott van igazából melegebb. Hogy nektek ez kellemes, összebújós, együttizzadós élményt ad-e, vagy inkább kellemetlen összeizzadós macerát jelent, én innen nem tudhatom.

Nagyon drukkolok, hogy megtaláljátok a számotokra bírható, nektek kedves hordozóeszközt, hordozási módot!

Üdvözlettel,

Szabó Vera2013. április 2. Nincs hozzászólás

Címkék:


Kategóriák: Kérdezz! - Felelek.


Magyarinda Családi Fesztivál

Ismét egy jónak ígérkező hordozós program! Részletek a Facebookon!

Nemzetközi Babahordozó Hét 2015

2015. október 4-10. között ismét Nemzetközi Babahordozó Hét! A hazai eseményeket többek között itt követhetitek nyomon: http://www.babahordozohet.hu/ https://www.facebook.com/babahordozohet

Kendő-/hordozógyűjtés, hogy könnyebb legyen a terhük

Egy hordozó édesanyához odalépett egy menekült édesanya, és kérte, mutassa meg, hogyan kötötte fel a babáját, mindjárt hozza a...

Kötődéselmélet, neuropszichológia és babahordozás

A Beli Buba szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődőket Dr. Henrik Norholt előadására, melyet “Attachment Theory, Neuropsychology and Infant...

Babahordozós kép és egy szöveg az adó egy százalékának felajánlásáról. Részletek a képre kattintva.